fbpx

jordemoder

Hvad får du ud af et ophold i udlandet som jordemoder?

Du kan ikke undgå at rykke dig, både fagligt og menneskeligt, når du oplever på egen krop, hvordan tingene foregår på fødselsgangen i en meget anderledes kultur end den danske. De jordemødre og studerende, som vender hjem efter et klinikophold i et udviklingsland som Ghana eller Tanzania, beretter om oplevelser, der har gjort kæmpe indtryk på dem.

Det er ofte oplevelser, som følger dem resten af livet og former dem, som de empatiske og fagligt stærke jordemødre, de er eller ender med at blive. For nogle gange har vi brug for at ryste posen lidt og se ud over vores egen næse. Hvorfor er det egentlig, at vi gør tingene, som vi gør, på de danske sygehuse? Hvad gør vi rigtigt, og er der noget, vi kan blive bedre til? Hvad kan vi lære af andre kulturer, og hvad kan vi lære dem?

Et ophold som jordemoder i udlandet giver dig først og fremmest modet og selvtilliden til at tro på egne kompetencer og til at turde at stille de rigtige spørgsmål. Det har en kæmpe værdi for din faglighed, at du har udlandserfaring med i bagagen.

Tilmeld dig et ophold her

JORDEMODER
JORDEMODER
JORDEMODER, Group of middle eastern kids in Dubai

Din hverdag som praktikant eller frivillig

Du skal selv transportere dig til og fra dit kliniksted vha. lokale taxaer. Det er nemt og vores lokale koordinator lærer dig hvordan. Arbejdstiden er som hovedregel fra kl 7.30 – 14.30. Det er op til dig selv i samarbejde med de ansvarlige på afdelingen at aftale arbejdstid og arbejdsopgaver/læringsudbytter. Om eftermiddagen og i weekenderne er der god tid til at udforske kulturen i nærmiljøet og lære byen at kende.

Hospitalet

Dit ophold kommer til at foregå på et hospital, som er veludstyret efter lokale standarder. Alt sundhedspersonale på hospitalet taler engelsk. Det er derfor vigtigt, at du har et godt kendskab til det engelske sprog og kan kommunikere flydende. Ikke alle patienter og borgere taler engelsk, men der vil altid være en, som kan hjælpe med at oversætte.

  • Mindst tre uniformer (kontakt os for hjælp, hvis ikke muligt)
  • Evt. pinard stetoskop
  • Ekstra latex handsker
 
  • Kopi af pas
  • Kopi af studiekort (proof of enrollment) eller autorisations-id
  • Motiveret ansøgning udfærdiget på engelsk