fbpx

Mange drømmer om udveksling. Og på sygeplejerskeuddannelsen har du rig mulighed for at drage ud i verden for at opleve andre sundhedsvæsener og kulturer. Er du nysgerrig på, hvordan et udvekslingsophold kan se ud som sygeplejerskestuderende, så kan du følge Sofies ghanesiske eventyr her. Sofie har været på udveksling i Ghana som sygeplejerskestuderende

 

Af Sofie

Hej, jeg hedder Sofie, og jeg er uddannet sygeplejerske fra VIA i Århus. Velkommen til. Her kan I læse om mit 4-ugers udvekslingsophold i Ghana, som jeg tog på 4. semester. Det foregik på Cape Coast Teaching Hospital, hvor jeg bl.a. var på Accident and Emergency ward.

 

Praktik i Ghana

Udover at være på det lokale hospital, var vi også på et health centre, det fungerer lidt som, hvis man er ved lægen. Vi var ude at give gratis malariamedicin til små børn. Når familiens børn havde fået medicin, skrev vi på husene, at vi havde været der, så man kunne se, hvem der havde fået medicinen.

 

En Familie Langt Væk

Her sidder jeg med et af børnene fra den familie, jeg boede hos. De var altid så glade for at se os, og selvom sprogbarrieren var en udfordring, så holder man utrolig meget af dem. Vi modtager stadig beskeder og billeder fra vores familie, og vi holder hinanden opdateret på, hvordan det går.

 

Lego og Ghanesisk Madlavning

Vi havde taget Lego med hjemmefra, som vi kunne give til børnene i landsbyen. Madlavningen kunne ofte tage mange timer og kræve en del håndkraft, og jeg fik endda lov til at forsøge at lave en ghanesisk ret, som hedder Fufu, hvor man “pounder” det med en lang pind.

 

Weekender i Cape Coast

I weekenderne havde vi også tid til at udforske Cape Coast. Byen er kendt for sin smukke beliggenhed ved havet, og vi tilbragte flere af vores fridage på forskellige Beach Resorts. Her kunne vi slappe af ved poolen og nyde Ghanas varme solskin. Resortet havde også en gym, hvor vi kunne holde os i form og træne. Det var en fantastisk måde at oplade batterierne efter en uge med praktik.

Vi brugte blandt andet tiden på at være turister og oplevede den lokale kultur og historie i Cape Coast. Vi besøgte bl.a. Cape Coast Castle, et vigtigt historisk sted med rødder i slavehandlen, som gav os et dybere indblik i Ghanas historie.

 

En Anbefaling fra Sofie

Jeg kan varmt anbefale udveksling gennem Placementlink. For mig var det en fantastisk mulighed for at kombinere sygeplejerskeuddannelsen og et eventyr uden for Danmarks grænser. I Ghana fandt jeg ud af, hvordan man kan leve med meget få ressourcer. Og jeg beundrede, hvordan de bruger ressourcerne på kreativ vis – både i sundhedsvæsenet og hos familierne.

 

En Udveksling, der Skaber Familiebånd

Jeg oplevede også, hvordan en verden uden teknologi kan bringe mennesker tættere sammen. Ikke mindst, og allervigtigst, så har jeg fået min egen familie i Ghana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *