fbpx

Af Sabine

Hej alle sammen! Mit navn er Sabine, og jeg læser på fysioterapeutuddannelsen på KP i København. Jeg vil gerne dele mit fantastiske eventyr med jer. På 5. Semester fik jeg den utrolige mulighed for at tilbringe 6 uger på Zanzibar som fysioterapeutstuderende. Dette var en oplevelse, der ændrede mit syn på mit fag og åbnede mine øjne for den utrolige skønhed og kultur i denne fantastiske del af verden.

 

Ankomsten til Zanzibar og Indkvartering

Min rejse begyndte med en spændende flyvetur til Zanzibar. Ved ankomsten blev jeg mødt af det varme tropiske klima og en utrolig gæstfrihed fra Placementlink’s lokale koordinator Hassan. Jeg boede i en lejlighed af god standard i lidt uden for Stone Town, Zanzibars charmerende hovedstad sammen med andre studerende. Denne historiske by er fyldt med smalle gader, farverige markeder og fantastisk arkitektur. Det var en fantastisk base for mit ophold.

 

Min Fysioterapi Praktik

Mit hovedformål med rejsen var at tage min fysioterapi-praktik. Jeg arbejdede sammen med lokale fysioterapeuter for at hjælpe patienter med deres rehabilitering på KMKM Hospital. Det var hjertegribende at se, hvordan folk arbejdede hårdt for at komme sig efter skader og sygdomme, ofte med begrænsede ressourcer. Jeg lærte meget om at tilpasse behandlinger til forskellige kulturelle og økonomiske forudsætninger.

 

Weekendeventyr i Paje

I mine friweekender besluttede jeg at udforske øen yderligere. En af mine mest mindeværdige ture var til den smukke strandby Paje. Det var en paradisisk oplevelse med hvide sandstrande og det mest fantastiske turkisblå hav, jeg nogensinde har set. Jeg brugte dagene på at slappe af, snorkle og lære om det lokale fiskersamfund. Det var en vidunderlig måde at opleve Zanzibars naturlige skønhed og venlige befolkning på.

 

Safari i Serengeti

En absolut højdepunkt i mit ophold var en weekendtur til Serengeti National Park. Sammen med de 6 andre studerende, begav vi os ud på en uforglemmelig safarioplevelse. At se de majestætiske dyr i deres naturlige habitat var overvældende. Vi så løver, elefanter, giraffer og mange andre vilde dyr. Det var en sand drøm, der gik i opfyldelse, og vi lærte også om bevaringsarbejdet, der udføres i parken.

 

Min Personlige Udvikling

Mit ophold på Zanzibar var ikke kun en professionel oplevelse, men også en personlig rejse. Jeg lærte at værdsætte enkle glæder og varmen fra de mennesker, jeg mødte. Det ændrede min måde at tænke på fysioterapi og læring, og jeg følte mig så taknemmelig for at have haft denne mulighed.

 

Afsluttende Tanker

At tilbringe 6 uger som fysioterapeut-studerende på Zanzibar var en livsændrende oplevelse. Jeg lærte ikke kun om fysioterapi og sundhedspleje i en ny kulturel sammenhæng, men jeg oplevede også enestående skønhed og venlighed. Jeg vil altid se tilbage på denne rejse som en periode med personlig vækst og berigelse.

 

Hvis du nogensinde overvejer at tage på en lignende rejse, kan jeg kun opfordre dig til at gribe chancen. Verden er fyldt med utrolige steder og oplevelser, der venter på at blive opdaget, og du vil aldrig fortryde at træde uden for din komfortzone og udforske det ukendte. Det har jeg i hvert fald ikke gjort.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *