fbpx

Læge/MEDICIN

Hvad får du ud af et praktikophold i udlandet?

Du vil allerede på første dag opleve, hvor mange forskelligheder, men også ligheder, der egentlig er, når vi taler lægekundskab i et udviklingsland vs. Danmark. Posen bliver rystet godt og grundigt, og du bliver klogere på dig selv og din faglighed, når du oplever, hvordan kulturen spiller ind og påvirker dagligdagen på hospitalet – både når det handler om helt lavpraktiske gøremål i forhold til patientforløb, men også i de større teoretiske og videnskabelige tilgange til medicinen, vil du måske både føle dig provokeret og inspireret, til at tænke nyt. Vi kan ikke love dig, hvad det er, du lærer på et klinisk ophold i udlandet, men vi tør godt love dig, at du lærer en masse og kommer til at rykke dig, både fagligt og personligt. Du får:

Tilmeld dig et ophold her

praktikophold, Fysioterapeut, SYGEPLEJERSKE, LÆGE
SYGEPLEJERSKE, LÆGE
SYGEPLEJERSKE, LÆGE

Hvordan er hospitalet?

Opholdet kommer til at foregå på et hospital, som er veludstyret efter lokale standarder. Du vil blandt andet komme i kontakt med sygdomme, som man ikke normalt oplever i Europa. Alt sundhedspersonale på hospitalet taler engelsk. Det er derfor vigtigt, at du har et godt kendskab til det engelske sprog og kan kommunikere flydende. Ikke alle patienter og borgere taler engelsk, men der vil altid være en, som kan hjælpe med at oversætte.

Du skal selv transportere dig til og fra dit kliniksted vha. lokale taxaer eller i rask gang. Det er meget nemt og vores lokale koordinator instruerer dig i hvordan. Arbejdstiden er som hovedregel fra kl 7.30 – 15.00. Klinikken er planlagt så du vælger det speciale, du vil beskæftige dig med og i samarbejde med de ansvarlige på afdelingen aftaler arbejdstid og læringsudbytte. Om eftermiddagen og i weekenderne er der god tid til at udforske kulturen i nærmiljøet og lære byen at kende.

Placementlink gør gør brug af forskellige huse og/eller lejligheder og student hostels, som er af forholdsvis god standard og beliggenhed. Du kan selv vælge, om du vil dele værelse med en anden eller have dit eget værelse. Prisen vil blive lidt højere, hvis du vil have dit eget værelse. Forvent ikke luksus, men vær sikker på, at alle vores boliger er af højere kvalitet end samtlige af vores konkurrenters. Du får som oftest selv indflydelse på valget af bolig.

 
  • Kopi af pas
  • Kopi af studiekort (proof of enrollment) eller autorisations-id
  • Motiveret ansøgning udfærdiget på engelsk
 
 

Tidligt klinisk ophold- eller valgfrit klinisk ophold i udlandet

Som medicinstuderende har du bl.a. mulighed for at tage et klinisk ophold i udlandet. Du kan også vælge at tilrettelægge det uden om skolen i dine ferier. Et ophold i udlandet modner dig både som studerende og som menneske. Mange arbejdsgivere på danske hospitaler fortæller ofte om, hvordan studerende, som har haft en praktik i udlandet, arbejder mere selvstændigt.

Skygning af læge, som præ-studerende